L’Associació Quilòmetre Zero

L’Associació Quilòmetre Zero és una associació sense ànim de lucre que neix al 2013 amb la missió d’abordar les desigualtats d’oportunitats entre infants, families i joves en el context de la post-crisi de 2008.

L’Associació és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que es conforma de persones voluntàries, que dedicades a l’àmbit social, s’organitzen en aquesta entitat per donar resposta a nous reptes mitjançant metodologies innovadores.

L’Associació Quilòmetre Zero va nèixer l’any 2013 amb l’objectiu d’abordar les desigualtats d’oportunitats entre infants, joves i famílies del nostre territori. A través del voluntariat duem a terme la nostra acció social transformadora.

Missió

Facilitar el desenvolupament, la integració i l’autonomia plena de persones i/o col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social, degut a situacions polítiques, socials i/o econòmiques desavantatjoses, a través de l’acció voluntària i solidària de persones i organitzacions. Amb especial atenció per l’infància, adolescència i joventut en migrant i/o en situació de vulnerabilitat.
Utilitzem la mentoria social com una eina de cohesió social que promou relacions d’acompanyament entre persones que s’ofereixen voluntàriament per proporcionar suport a unes altres persones.

Visió 

Ser una entitat de referència de la mentoria social al camp de Tarragona i de l’acció social transformadora.

Els nostres valors

La innovació, el compromís, la transformació social, la interculturalitat, i la inclusió.

L’Equip 

Junta directiva 

Llorenç Viña Mascarell
Llorenç Viña Mascarell
President. Membre de la comissió de comunicació, difusió i suport a projectes. És treballador social, especialitzat en innovació en la intervenció social i educativa
Montse Garcia Biosca
Montse Garcia Biosca
Secretària. Forma part de la Comissió de treball de captació de fons, comptabilitat, finances i administració. És treballadora social especialitzada en polítiques d’igualtat de gènere. Cofundadora del l’Entitat l’any 2013.
Aurora Pérez de la Torre
Aurora Pérez de la Torre
Tresorera. Forma part de la comissió de comunicació, difusió i suport de projectes. És psicòloga, especialitzada en intervenció amb infants i famílies, psicologia clínica i de la salut.
Maria José Vela Fernandez
Maria José Vela Fernandez
Vocal. Forma part de la comissió de captació de fons, comptabilitat, finances i administració. És advocada, especialitzada en mediació i resolució de conflictes.

L’Equip tècnic 

Marina Claverías Fernández
Marina Claverías Fernández
Directora de l’entitat i coordinadora de projectes: Rossinyol, Grow Up i AmbTu. És treballadora social, especialitzada en ciutadania i drets humans. Investigadora sobre mentoria social i ètica de la cura.
Alba Monclús Soler
Alba Monclús Soler
Técnica del projecte Rossinyol 2018-2019. Periodista, integradora social, especialitzada en polítiques socials.
Nancy Yaneth Cardona Murillo
Nancy Yaneth Cardona Murillo
Auxiliar administrativa, suport a projectes. Contractada a través del Programa Formació i Treball, Línia ACOL del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), finançat pel Fons Social Europeu

Col·laboradors i col·laboradores

 David Sanahuja Montesinos
David Sanahuja Montesinos
Especialista en comunicació i màrqueting digital. Forma part de la comissió de comunicació, difusió i captació de fons de l’entitat.
Julia Gimeno Sarroca
Julia Gimeno Sarroca
Técnica de suport de comunicació dels projectes de mentoria. Editora de vídeos. Comunicadora audiovisual, especialitzada en innovació social i cooperació.
Sergio Martínez Cortés
Sergio Martínez Cortés
Formador i col·laborador del projecte Rossinyol. Director de lleure. Educador Social. Expert en educació en el lleure.
 Nil Martínez Molina
Nil Martínez Molina
Formador i col·laborador del projecte Ambtu i el projecte Rossinyol. Educador social. Especialitzat en l’àmbit d’infància i joventut tutelada i/o extutelada.

Amb el suport de: