Projecte AmbTu

El Projecte Ambtu, a través de la mentoria,  acompanya i ofereix suport al col·lectiu de joves ex tutelats i/o en risc d’exclusió que han d’emprendre la seva vida adulta, un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. A  través del projecte, aquests joves reben un suport global en els aspectes pràctics i emocionals per a poder emprendre l’emancipació formant part del teixit social normalitzat.

El projecte ofereix als joves una persona voluntària (mentor/a) que actua com a adult de referència i li dóna suport en les seves activitats quotidianes. S’estableix un compromís mínim de 6 mesos entre el jove i la persona voluntària.

A més, des de l’Associació es realitzen formacions i acompanyament al voluntariat, per part dels tècnics del projecte, que vetllen perquè la relació de mentoria s’estableixi satisfactòriament.

Per a desenvolupar el projecte, l’Associació requereix de la col·laboració dels Centres d’acollida i dels Centres Residencials d’ Acció Educativa (CRAE) de la zona, els quals esdevenen una funció destacable en les trajectòries dels joves.

Escolta l’experiència dels participants del Projecte i suma’t al projecte

El jovent tutelat i extutelat són nois i noies que han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de menors degut a la pèrdua de lligams familiars.

La mentoria social, per tant,  ajuda a viure aquesta etapa d’emancipació a partir dels 18 anys acompanyats/des d’una figura de referència informal, d’un mentor o mentora, per contribuir a una emancipació vital satisfactoria.

En l’actualitat – en marxa la 3a edició del Projecte

El projecte Ambtu actualment compta amb 12 parelles de mentoria social entre joves tutelats i/o extutelats i voluntariat, que es troben setmanalment fins a finals de l’any 2021.

El projecte es fa en coordinació amb l’àrea de suport al jove tutelat i/o extutelat de Tarragona i amb diferents entitats del territori. Participen joves de Reus, Tarragona i altres poblacions properes.