Loading...

El Projecte Ambtu, a través de la mentoria,  acompanya i ofereix suport al col·lectiu de joves ex tutelats i/o en risc d’exclusió que han d’emprendre la seva vida adulta, un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. A  través del projecte, aquests joves reben un suport global en els aspectes pràctics i emocionals per a poder emprendre l’emancipació formant part del teixit social normalitzat.

El projecte ofereix als joves una persona voluntària (mentor/a) que actua com a adult de referència i li dóna suport en les seves activitats quotidianes. S’estableix un compromís mínim de 6 mesos entre el jove i la persona voluntària.

A més, des de l’Associació es realitzen formacions i acompanyament al voluntariat, per part dels tècnics del projecte, que vetllen perquè la relació de mentoria s’estableixi satisfactòriament.

Per a desenvolupar el projecte, l’Associació requereix de la col·laboració dels Centres d’acollida i dels Centres Residencials d’ Acció Educativa (CRAE) de la zona, els quals esdevenen una funció destacable en les trajectòries dels joves.

Clica la imatge per més informació

Escolta l’experiència dels participants del Projecte i suma’t al projecte

El jovent tutelat i extutelat són nois i noies que han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de menors degut a la pèrdua de lligams familiars.

La mentoria social, per tant,  ajuda a viure aquesta etapa d’emancipació a partir dels 18 anys acompanyats/des d’una figura de referència informal, d’un mentor o mentora, per contribuir a una emancipació vital satisfactoria.

Actualitat del Projecte  |   2023-2024

El projecte Ambtu té les inscripcions obertes al voluntariat i joves per iniciar un grup de 13 parelles de mentoria al Camp de Tarragona.

Fes la teva inscripció al formulari web o escriu-nos a voluntariat@quilometrezero.cat

| SABIES QUE EL PROJECTE AMBTU HA GUANYAT EL PREMI A LA INNOVACIÓ SOCIAL DE FUNDACIÓ ‘LA CAIXA’? (clica la següent imatge per conèixer més)