L’Associació, així, engega la 4a edició del projecte Ambtu al territori per l’acompanyament de joves tutelats i extutelats

 

L’Associació Quilòmetre Zero busca persones voluntàries que vulguin oferir un acompanyament setmanal a joves que es troben en el seu procés vital de transició a la vida adulta un cop, als 18 anys, deixen d’estar tutelats i tutelades per part de l’Administració Pública.

El Projecte Ambtu, a través de la mentoria,  acompanya i ofereix suport al col·lectiu de joves ex tutelats i/o en risc d’exclusió que han d’emprendre la seva vida adulta, un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. A  través del projecte, aquests joves reben un suport global en els aspectes pràctics i emocionals per a poder emprendre l’emancipació formant part del teixit social normalitzat.

El projecte ofereix als joves una persona voluntària (mentor/a) que actua com a adult de referència i li dóna suport en les seves activitats quotidianes. S’estableix un compromís mínim de 6 mesos entre el jove i la persona voluntària.

A més, des de l’Associació es realitzen formacions i acompanyament al voluntariat, per part dels tècnics del projecte, que vetllen perquè la relació de mentoria s’estableixi satisfactòriament.

Requisits de participació de les persones voluntàries: 

  • Persona major de 30 anys.
  • Disponibilitat per compartir temps a través de les trobades setmanals: 2h a la setmana i seguiment cada dos mesos (1.5h).
  • Persona optimista, motivada per fer l’acompanyament i amb habilitats socials i comunicatives.
  • Persona que tingui coneixement del territori, dels seus recursos.

 

El proper dilluns 17 de gener a les 17.30h l’Associació ha organitzat una sessió informativa a voluntariat per tal d’informar del projecte i resoldre tots els dubtes. Es realitzarà a través del Meet i cal inscripció prèvia: clicant aquí

 

Us animem a sumar-vos a la sessió informativa per conèixer el Projecte Ambtu! Comença el 2022 acompanyant a un jove en el seu procés de transició a la vida adulta 😊