Els propers dies 4, 5 i 6 de maig 2022 se realitzarà el I Congrés Estatal de Mentoria Social a Pamplona/Iruña amb el lema Impulsant la Construcció d’una Societat Inclusiva.

Aquesta serà una trobada sense precedents en el que s’exploraran pràctiques i experiències en l’aplicació de la mentoria social en els diferents col·lectius.

Per què ara?

  • Per la creixement necessitat de crear una resposta davant de la situació de crisis que vagi més enllà de les Institucions i també impliqui a la ciutadania.
  • Per la necessitat de crear espais de trobada entre diferents actors que observin la mentoria social com una possibilitat real d’articular aquesta resposta: universitats, administracions i tercer sector.
  • Per la importància de situar la qualitat de la intervenció en un moment en què la mentoria està creixent en el nostre territori.

 

 

Per a qui?

  • Responsables polítics i tècnics/es d’administracions locals, autonòmiques i estatals de Serveis Socials, Igualtat, Feminismes, Educació, Immigració, Menors i Juventut.
  • Tècnics i directius del Tercer Sector de tota Espanya que utilitzin la mentoria social o que estiguin interessades en utilitzar-la.
  • Professorat universitari, personal d’oficines de voluntariat, professionals de l’educació, del treball social, etc.
  • Responsables i treballadors/es de departaments i àrees de Responsabilitat Social Corporativa d’Institucions Privades.

En el Congrés hi hauràn experiències pràctiques i de la investigació de la mentoria social des de diferents perspectives. Es parlarà sobre com s’aplica la mentoria en el treball amb col·lectius com la infància, la joventut tutelada i extutelada, les persones migrades, les dones que han patit violència masclista, persones en diversitat funcional o persones internes en centres penitenciaris, entre d’altres.

 

L’Associació Quilòmetre Zero participarà activament aportant la seva experiència en els següents espais:

  • Ponència plenària, dimecres 04/05 d’11h a 11:45h. Mentoria per a l’inclusió: de la idea a l’actualitat, 10 anys de camí compartit. Amb Marina Claverías, directora de Quilòmetre Zero i Rita Grané, directora de Punt de Referència.
  • Taula Rodona, dijous 05/05 de 16.30h a 18h. Mentoria Social amb Joventut i adolescència. Amb Llorenç Viña, tècnic de projectes de Quilòmetre Zero, Ramiro González (KIDEAK), Kristina Soares (Baketik), Laura Terrades (Punt de Referència), David Ruiz (Resilis).
  • Taller, divendres 06/05 de 9.30h a 11h. Caminant cap a l’autonomia de joves tutelats/es i ex tutelats/des. Taller presentat per l’Associació Quilòmetre Zero i Grow Walking.

 

 

Consulta a la web del congrés el programa sencer i fes la teva inscripció!