Des del Projecte Rossinyol, que impulsem des de l’Associació Quilòmetre Zero, hem realitzat una aposta ferma per la mentoria social de qualitat. Aquest any hem presentat, auditat i acreditat el compliment dels estàndards de qualitat establerts per la xarxa estatal Coordinadora de Mentoria Social tot obtenint, així, el Segell MC.

El Projecte Rossinyol es desenvolupa des de l’any 2014 a la demarcació de Tarragona. És un projecte que te l’objectiu d’acompanyar infants i joves per millorar les seves expectatives socioeducatives i es fa posant en contacte persones de la comunitat universitària o de CFGS amb infants i joves de 6è de primària o ESO durant un curs escolar.

El Rossinyol és una oportunitat que afavoreix la interacció, l’entesa i el respecte a la diversitat en el context social intercultural en el que vivim. És  una experiència que beneficia als nens i nenes, joves, les seves famílies, el centre escolar, l’alumnat universitari i la pròpia Universitat amb la finalitat de  facilitar-los suport, consell, amistat, reforç i un exemple positiu.

El Segell MC és un sistema de qualitat dissenyat per la Coordinadora de Mentoria Social per tal d’avaluar i millorar la qualitat metodològica de tot tipus de programes de mentoria que treballen amb col·lectius vulnerables. La validesa del Segell MC és de 3 anys. El procés d’acreditació ens ha permès valorar la qualitat de la mentoria des del punt de vista metodològic.

El Segell MC sorgeix d’un treball de sistematització d’estàndards de qualitat internacionals validats científicament i del seu contrast amb projectes de mentoria consolidats, per tal d’establir un llindar exigent i, a la vegada, adequat al context estatal. El resultat d’aquesta feina és una matriu d’avaluació que parteix de les fases d’un projecte de mentoria i que estableix 10 requisits per acreditar la qualitat metodològica. Per a cada requisit s’exigeix un conjunt d’estàndards.

El sistema de qualitat estableix dos nivells d’acreditació: el Segell MC i el Segell MC+. Mitjançant un procés d’auditoria, hem validat el compliment dels estàndards de qualitat establerts al Segell MC. La verificació del compliment s’ha realitzat a través de la revisió documental i d’entrevistes amb el personal tècnic i amb persones mentores i mentorades participants al projecte.

Des de l’Associació Quilòmetre Zero rebem amb orgull aquesta acreditació i donem les gràcies a l’equip tècnic i a totes les persones participants per haver fet possible aquest projecte i l’obtenció del Segell MC. Agraïm, també, a la Coordinadora de Mentoria Social el seu acompanyament durant aquest procés, que ens ha permès seguir millorant la nostra intervenció.

 

Si voleu obtenir més informació sobre el Segell MC/MC+, podeu visitar www.qualitymentoring.org. I si teniu un projecte de mentoria social, no dubteu en realitzar el test d’autoavaluació que trobareu a la pàgina web!

 

 

ÚLTIMA CRIDA AL VOLUNTARIAT · ÚLTIMES PLACES!

L’Associació Quilòmetre Zero fa una última crida al voluntariat per al Projecte Rossinyol.

Es busquen persones voluntàries per acompanyar infants i adolescents 2-3h a la setmana per millorar les expectatives socioeducatives dels infants. El voluntariat es concreta en una trobada setmanal (2-3h) entre persona voluntària mentora i infant amb la idea de realitzar activitats en l’oci i el temps lleure a la comunitat.

El voluntariat es realitza als municipis de Tarragona, Reus, Creixell, Cambrils, Valls, el Vendrell, la Canonja, Vila -Seca, Salou i altres municipis del Camp de Tarragona.

 

Què és requereix? 

  • Tenir entre 18 i 35 anys.
  • Tenir disponibilitat entre 2 i 3 hores setmanals.
  • Ser estudiant universitari/ària o de grau superior o haver finalitzat els estudis fa un any.

Què t’emportes?

  • Formar part d’un equip d’un voluntariat social innovador únic a la província de Tarragona.
  • Et convertiràs en una persona referent per a un infant o adolescent.
  • Coneixeràs altres realitats socials, culturals, vitals al nostre territori .
  • Formar part d’un projecte d’àmbit europeu, realitzant-se al mateix temps a altres indrets com Suècia, el País Basc o Barcelona.

A MÉS A MÉS… 

  • Rebràs una formació inicial (10h) i continuada per part del nostre equip professional,  acreditada per la Generalitat de Catalunya
  • Rebràs una certificació per les hores realitzades en aquest voluntariat.
  • Hi ha reconeixement de crèdits ECTS de reconeixement per part de la URV i la UOC.

 

ÚLTIMES PLACES!!!

Les persones interessades poden enviar la seva inscripció a https://quilometrezero.cat/voluntariat/ o escriure a llor.projectes@quilometrezero.cat

 

 Més informació a: https://quilometrezero.cat/rossinyol/