Es busquen persones adultes que vulguin fer-se voluntaris

PREMSA / Ajuntament de Valls

04/11/2021

L’Ajuntament de Valls s’afegeix al projecte Ambtu, un programa de mentoria social que té per objectiu acompanyar joves tutelats i extutelats per tal de facilitar-los el procés d’emancipació a la vida adulta. Aquest projecte de voluntariat està impulsat per l’Ajuntament de Valls des de la Regidoria d’Afers Socials i compta amb el suport de l’Associació Quilòmetre Zero. També hi col·laboren entitats com Egueiro i Fundació Ginac, que ja treballen amb casos solts.

El projecte Ambtu va ser desenvolupat a la demarcació de Tarragona l’any 2018 per l’Associació Quilòmetre Zero. La seva finalitat és donar suport al jovent tutelat i extutelat d’origen immigrant en aquest moment vital de transició a través de la mentoria i amb la implicació ciutadana i del voluntariat.

 Des de la Regidoria es fa una crida als vallencs i vallenques que vulguin apuntar-se a la iniciativa per convertir-se en persones referents d’aquests joves a través de la mentoria i l’acompanyament. El dijous 11 de novembre a les 19 h es realitzarà una sessió informativa a l’Institut d’Estudis Vallencs per tal de poder apropar i explicar el projecte a les persones que hi estiguin interessades.

 Informació pràctica per al voluntariat

La durada de les tasques de voluntariat del projecte Ambtu és d’entre sis i nou mesos. Aquest voluntariat consisteix a fer un acompanyament que es concreta en una trobada setmanal entre el jove i la persona mentora, amb una duració aproximada de dues o tres hores. Les activitats que es programen no són dirigides, sinó que es desenvolupen a la comunitat i són al voltant de l’oci i el temps lliure.

Les persones que hi vulguin prendre part han de ser empàtiques i assertives, tenir entre 30 i 65 anys i han de disposar d’un mínim de dues hores setmanals, des del mes de novembre de 2021 fins al juny de 2022. Han de ser competents en llengua catalana i han de conèixer l’entorn del municipi i del territori de Tarragona, en general.

 

 

INSCRIPCIONS A AQUEST VOLUNTARIAT, CLICANT AQUÍ